Speelavonden

Seizoen

Het seizoen start, afhankelijk van de zomervakantie van de scholen, eind augustus/begin september en eindigt rond begin juni van het jaar daarop. In de andere schoolvakanties wordt ook gespeeld. Behalve als de maandag of vrijdag een algemene feestdag (bijvoorbeeld Kerstmis, Pasen of Nieuwjaar) is. Daarvan wordt tijdig in de zaal een mededeling opgehangen.

Schoeisel/kleding

Het is verplicht sportschoenen te dragen in de zaal. De zolen daarvan mogen geen zwarte strepen op de vloer achterlaten. Je bent vrij in de keuze van de sportkleding die je tijdens het spelen wilt dragen..
Meer informaitie over schoeisel voor badminton kun je hier vinden.

Beginnen met badminton

Op internet is er veel informatie te vinden over badminton. Op de site van de badminton bond kun je informatie vinden over de geschiedenis en de spelregels.
Voor algemene informatie zie hier. Wil je je techniek en tactiek verbeteren vind je hier meer informatie.

Trainen / vrij spelen

Op maandag en vrijdag is er de mogelijkheid om te komen badmintonnen. Naast vrij spelen is het mogelijk om te trainen. BC Zetten maakt hiervoor gebruik van twee trainers, die bewust geselecteerd zijn op hun ruime ervaring. Beide trainers zijn in het bezit van een recente VOG (Verklaring Onberispelijk Gedrag).

Op maandag beginnen we om 19.00 uur met de training voor de jeugd onder begeleiding van Ger Trouerbach, deze eindigt om 20.00 uur. Ger heeft een uitgebreide staat van dienst als trainer, naast BC Zetten is hij onder andere ook trainer vab de Kantjils in Wageningen.

Vanaf 19.00 uur kunnen er ook senioren komen spelen als er velden beschikbaar zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de senioren. Ze kunnen gaan trainen of gewoon vrij spelen. Er wordt in twee groepen getraind. Beide onder begeleiding van Ger Trouerbach. Om de week word er van 20.00 uur tot en met 21.00 uur getraind. In de even weken is er training voor de recreanten, in de onevenweken voor de competitiespelers. De rest van de avond is het vrij spelen.

Op vrijdagavond kunnen zowel de jeugd als de senioren van 20.00 uur tot 22.00 uur een shuttle komen slaan. Op deze avond wordt niet getraind en wordt alleen vrij gespeeld. Er staan ons vier velden ter beschikking. Op sommige avonden zijn er twee banen minder beschikbaar voor de recreanten aangezien op sommige vrijdagavonden ook de competitie van de senioren plaats vindt. Zij moeten dan twee banen tot hun beschikking hebben (afhankelijk hoeveel teams er thuis spelen. Zie ook hier). Het voordeel is dan wel dat er vaak een half uur tot een uur langer doorgespeeld kan worden.

Tijdens de schoolvakanties is er geen jeugd training

Trainer

Ger Troubach

Ger Trouerbach

Veilige omgeving

Verenigingen dienen zorg te dragen voor een veilige omgeving voor hun leden. Ook BC Zetten eist van haar trainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarbij hoort ook een protocol van omgangsregels.
Stappenplan aannamebeleid trainers:
-Kennismakingsgesprek
-Referenties checken (vereniging bellen waar deze persoon vandaan komt)
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) laten inleveren

Omgangsregels BC Zetten
1. Ik accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is en discrimineer niet. Iedereen telt mee binnen de vereniging.
2. Ik maak op geen enkele wijze misbruik van mijn machtspositie.
3. Ik scheld niet en maak geen gemene grappen of opmerkingen over anderen.
4. Ik doe niet mee aan pesten, uitlachen, of roddelen.
5. Ik kom niet ongewenst dichtbij en raak de ander niet aan tegen zijn of haar wil.
6. Ik geef de ander geen ongewenste seksueel getinte aandacht.
7. Ik stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijk leven of uiterlijk.

Vertrouwenspersoon

Mochten er redenen zijn, waardoor je ernstig in verlegenheid wordt gebracht of gekwetst voelt of onheus bejegend bent en wil je aan de bel trekken? Dan kan dat door contact te zoeken met een vertrouwenspersoon.
Astrid Willemse is onze vertrouwenspersoon en te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wat betekent dit voor leden van BC Zetten? Met haar kun je problemen vertrouwelijk bespreken. Het kan dan gaan om onder meer pesterijen/discriminatie en seksuele intimidatie. Een vervelend gevoel los je niet op door ermee rond te blijven lopen. Vaak is het lastig om er zelf iets aan te doen. Een gesprek met een vertrouwenspersoon kan een goede (eerste) stap zijn.

Statuten en huishoudelijk regelement

De statuten zijn hier te vinden. Het huishoudelijk regelement is hier te vinden.